Geçmişe dönüp biraz baktım. Sakarya Basketbol takımı bu şehirde çok güzel günler yaşadı. Süper Lig'de son olarak 2018-2019 sezonunda mücadele ettik ve sonrasında kulüp kayboldu gitti :(
Ne eğlenceli ne keyifli günlerdi ama...
Sanki TBL 1'de daha mutluyduk gibi.
Süper Lig'de de Galatasaray'ı, Trabzon'u, ve daha nicelerini mağlup etmiştik.
Hele bir de Ergin Ataman'lı Anadolu Efes'i deplasmanda Toney Douglas'ın muazzam performansıyla mağlup ettiğimiz gün paha biçilemezdi.
Sakarya Basketbol, Avrupa'da Europe Cup macerası da yaşamıştı. Avrupa diyorum farkındasınız dimi!
Eski güzel günler eski de kaldı. Bakalım önümüzdeki yıllarda o özlem duyduğumuz günler geri gelecek mi? İnşallah gelir...
Şuan da yeni kurulan bir takım var. Yeniden kastım diğer Sakarya Basketbol kapandığı için sıfırdan kuruldu.
Şuan ki takımın tam ismi Sakarya Büyükşehir Basketbol...
Bölgesel Lig'de, yani 3.Lig diyebiliriz.
2.Lig'e yükselmek için play-off eleme maçı oynayacağız. Rakip Söğütsen Seramik.
Söğütsen'i geçersek, 8 takımlı play-off grubuna kalacağız. 8 takımlı grubu ilk 4te tamamlayan takımlar ise 2.Lig'e yükselecek.
Söğütsen Seramik'le ilk maçı Cumartesi günü saat 18de Sakarya'da oynayacağız. Diğer maç ise bir sonraki hafta deplasmanda olacak.
Sakarya BŞB'nin işi hiç kolay değil. Ama inşallah 2.Lig'e yükselen taraf oluruz. Şuan takımdaki oyuncuların çoğunun Sakaryalı olduğunu vurgulamakta fayda var.
Peki Sakarya Basketbol, kapanmadan önce sezon sezon neler yaşandı görelim:
2014-2015 Erkekler Basketbol 1.Ligi
2015-2016 Erkekler Basketbol 1.Ligi
2016-2017 Erkekler Basketbol 1.Ligi
2017-2018 Basketbol Süper Ligi
2018-2019 Basketbol Süper Ligi + Europe Cup
KAPANIŞ :(
Umarım şuan 2.lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Sakarya BŞB, yeni başarılara imza atar.